otrdiena, 2015. gada 12. maijs

Kociņš no pērlītēm

   Daudzi sajūsminās par kociņiem, kas izgatavoti no pērlītēm. Jāatzīst, ka tāds kociņš tiešām izskatās ļoti smalki un ir oriģināla dāvana, piemēram, kāzām. Bet pats foršākais ir tas, ka tāda kociņa izgatavošana nemaz neprasa tik daudz laika, kā varētu domāt. Bez steigas darbojoties to var paveikt dažu dienu laikā. Salīdzinājumam varu minēt, ka ziedu kompozīcija top vismaz 3nedēļas. Esmu sagatavojusi kociņa tapšanas procesa bildes un centišos izsmeļoši paskaidrot, ko darīt un kādi materiāli nepieciešami. :)

    Pašas svarīgākās lietas, kas nepieciešamas, lai varētu izgatavot kociņu, ir stieple un pērlītes. Stieples un pērlīšu krāsa var būt jebkāda- variet droši ļaut vaļu savai fantāzijai, bet daudzums atkarīgs no tā cik lielu jūs savu kociņu gribat veidot. Pirmais, kas jāizdara, ir jāatgriež aptuveni 50cm gara stieple un uz viņas jāsaver aptuveni 25cm garumā pērlītes. Tad aptuveni sešas pērlītes jāsatin kopā cilpā, stieple jāaptin kādas četras reizes ap savu asi.

   Aptuveni pēc 1cm jāveido nākamā cilpā un tad vēl un vēl. Kad ir izveidotas 14-17 cilpas, tad atlikušās pērlītes jāsaber atpakaļ trauciņā.
    Jāpārloka stieple uz pusēm un jāsatin abas puses kopā.

    Kad stieple satīta kopā ir jāsakārto mazās cilpiņas.
   Maza zariņa izveidei pietiek piecu šādu satītu stiepļu, bet lielākam un kuplākam nepieciešami vismaz astoņi.

   Es savam kociņam satinu 72 stieplītes, tad šīs stieplītes sadalīju pa astoņām un satinu kopā, lai izveidotu deviņus zariņus.


   Koka galotnes izveidei nepieciešams trīs zariņus satīt kopā lielāka zarā un pārējos zarīņus satīt kopā pa divi.
    Kā koka serdi vai kātu es izmantoju stingru kociņu, bet var izmantot arī stingru stiepli, ja tāda ir. Ap šo serdi es aptinu koku galotni un pārējos zarus. Stiprinājuma vietas salīmēju ar līmi, lai koka zari turētos stingri pie koka.
    Koka kātu iespējams dekorēt dažādos veidos, gan ar stiepli aptinot, gan aplīmējot ar floristisko līmlentu vai aptinot ar mulinē diegiem. Es aptinu kātu ar parastu brūnu lenti.
    Kā jau minēju - zarus pie koka piestiprinu ar stiepli un pa virsu vēl tiek uzpilināta līme.
    Kad līme ir labi nožuvusi, es kātu krāsoju ar krāsām, lai viņs izskatītos ticamāks. :)
    Trauciņā, kurā likšu kociņu, es ielieku akmeņus, lai konstrukcija būtu stabila. Kad kociņs ielikts iekšā, trauciņu piepildu ar ģipsi.
    Kad ģipsis ieliets, trauciņa virsu iespējams dekorēt ar akmentiņiem vai gliemežiem.
   Lūk arī gala rezultāts!


Nav komentāru: